sábado, 25 de septiembre de 2010

Victòria passada per aigua a la catedral

Dissabte 25 de Setembre de 2010

Aquesta nit el FC Barcelona s'ha emportat els tres punts després de derrotar per 3 gols a 1 a l'Athletic de Bilbao a l'estadi de San Mamés.

Els de Pep Guardiola han realitzat un excel·lent partit, tot i les dificultats amb què s'ha trobat. D'una banda, la  duresa amb què s'han empleat els jugadors del Athletic, que fins i tot ha costat l'expulsió per vermella directa del central Fernando Amorebieta al minut 34 de la primera part, per una dura entrada a Andrés Iniesta, que això si, no ha comportat lesió alguna, com si que va passar la setmana passada amb l'entrada d'Ufjalusi a Messi.

A la intensitat en la defensa dels bascos, s'hi ha d'afegir la pressió sempre incansable de l'afició de San Mamés, força crítica amb algunes decisions arbitrals, i les dificils condicions del terreny de joc, conseqüència directa de la constant pluja que ha caigut durant quasi tot el partit.

Els gols s'han fet esperar, i no ha estat fins la segona part, quan en una gran triangulació entre Iniesta i Villa, que amb un toc sutil deixa completament sol a Keita, que amb la puntera aconsegueix el primer.
A partir d'aquí, el partit ha anat més costa amunt per l'Athletic, i el Barça ha aprofitat aquesta inèrcia per atacar, creant un seguit d'ocasions força clares que no ha tingut la sort de convertir.

A 15 minuts del final, el terrassenc Xavi Hernàndez, amb un xut potent al primer pal que desvia un defensor, ha establert el 0-2, que no es mouria fins a 1 minut per arribar als 90' reglamentaris, quan Gabilondo ha aprofitat una jugada embolicada per anotar a porteria lliure el 1-2 que encara donava vida als locals.

Aquestes esperances però, s'han anat dissolvent, i s'han frenat de cop quan en un contracop molt ben portat pel tinerfeny Pedro, aquest ha assistit a Sergio Busquets perquè, amb un gran xut creuat, aquest marqués el definitiu 1-3.
 El Barça ha ganado en Bilbao

A més, cal destacar la més que notable actuació del mig del camp del Barça, on Keita, Iniesta i Xavi han tingut un paper decisiu, ja que han portat la batuta del partit.
La nota negativa del partit, han estat les expulsions de F. Amorebieta i David Villa, la d'aquest últim per una suposada agressió a un rival, que al sentir contacte, no ha dubtat en exagerar-ho i forçar a l'àrbitre a prendre una mesura disciplinària. Així doncs, el davanter asturià es perdrà en principi el proper partit del Barça a l'estadi davant el Mallorca.

Al final però, tres punts al sarró que permeten al Barça seguir de ben aprop la estela del líder, el València, que aquesta mateixa tarda ha derrotat a domicili l'Sporting de Gijón per 0 gols a 2.

La classificació després de 5 jornades, deixa líder el València amb 13 punts, seguit pel Barça amb 12 i el Madrid amb 11, a l'espera del que facin demà el Vila-real i Sevilla en els seus respectius partits.