domingo, 13 de febrero de 2011

Anàlisi Sporting-Barça



Sobre el Sporting-Barça, jo no crec que el plantejament del Preciado hagi estat decisiu, doncs podriem dir que pràcticament no ha canviat en els ultims dos anys. Si mireu els ultims resultats (aquet any 1-0 al camp nou, el any passat 0-1 alla al Molinon), sempre són partits dificils, ben plantejats, o sigui que al contrari del que diuen a la caverna, el Sporting sempre li posa les coses dificils al Barça, igual que al Madrid (lu unic que ells tenen els arbitres i nosaltres ara tenim Perez Lasa... no hace falta decir nada mas). És a dir, que jo crec que més que vem empatar per l'Sporting, vem empatar per el virus FIFA (casualitats o no, després de partits de seleccions el Barça deixa de sumar la meitat dels punts), i sobretot per l'inminent partit am el Arsenal.

Si ens preguntem què li falta al Barça ahir a la 1a part?, la resposta és evident, mossegar a dalt i  fer desmarcatges a l'espai, i circulació ràpida i seguretat enrere.... és a dir, que faltaven Abidal (en estat de gràcia) Busquets i Pedro. Està clar que el Barça amb els d'ahir hauria de guanyar a qualsevol.. pero Milito no hi és, a Maxwell li falta descaro... Enfi, tot plegat crec jo, és més un tema d'actitud, de dir, quan tinguem la pilota a la frontal a xutar xutar i xutar, no a fer filigranes i taconets 'estúpids' que en una nit com ahir no servien de res. Ni que sigui per obrir espais, quan un fa la intenció de xutar, els defenses se li acosten i deixen alguns forats darrere que es poden aprofitar. No podem fer com habitualment, una hora de partit jugant a balonmano, passant-la d'una banda a l'altra (amb la diferencia que ells, per marcar sí que xuten, i fort), sense definir. S'ha d'intentar. Espessos Xavi i Iniesta, la circulació de pilota s'alenteix molt.


Jo sempre dic una cosa (com diu el Charly): qui no xuta no marca. El Villa va xutar i va marcar. Messi, Xavi, ... no van xutar, no van marcar. En partits encallats no es pot pretendre entrar a dins de l'àrea petita, tenir temps per veure on és el porter i marcar des de la línia de gol. Amb equips que deixen espais, sí, però ahir no era el dia. En la segona part ja vem veure algunes intervencions del 'Pichu' Cuéllar, un jove que anys enrere havia tastat la medicina blaugrana rebent golejades amb l'Atlético i el Sporting. Ahir, però, era la seva nit, i les poques ocasions que van causar els culés, les va solventar amb èxit.

Ahir el Sporting no era l'Inter de Mourinho, no tenia els mateixos jugadors, però tenia una actitud de menjar-se el món i el rival que li va fer molt de mal al Barça. Actitud o no, el que queda clar és que en partits encallats com aquests, el plantejament ha de variar Pep. Estic segur que ho sabrà revertir, però jo crec que una punxada de tant en tant amb equips que juguen així, no va pas malament (recordem els Numancia, Racing, Inter, Rubin, Hércules...). Queda lliga i molts punts per jugar, però crec, que el Barça gràcies al partit d'ahir tornarà a enxufar-se i a deixar escapar ben pocs punts.
Gràcies Preciado per fer-nos-ho veure.

Per cert, Perez Lasa va pitar 8 faltes al Barça (6 targetes) i 16 al Sporting (3 targetes). S'entén?

No hay comentarios:

Publicar un comentario