lunes, 9 de enero de 2012

Sense excuses ni retrets


Quan Guardiola va rebre la medalla d’or del Parlament i va pronunciar la mítica frase de ‘Si ens aixequem ben d’hora ben d’hora, som un país imparable’, també va dir que ho haviem de fer sense excuses ni retrets, una afirmació que va venir a repetir just després de l’empat contra l’Espanyol, quan va dir que no podem parlar dels àrbitres, ja que ens hem de preocupar només dels factors que podem controlar.

Aquest Barça guanyador s’ha construït a partir de la pilota, tenir-la, amagar-la, movent-la i fent córrer al rival. Aquesta és la base del futbol. Tenir la pilota i que no la tingui el rival. Els gols, indispensables clar. Contra l’Espanyol un excés de confiança potser, o una sobredosi d’especulació i de conformisme, segurament, van fer que l’equip no anés a matar al partit i a sentenciar un rival difícil, en un camp doblement perillós, on un error et pot costar la vida.

El Barça ja suma dos empats en les tres visites a Cornellà, i no és casual. Pochettino té ben estudiat a l’equip de Guardiola, i segurament porta més temps que els blaugranes preparant aquest partit. El Barça no va empatar per l’àrbitre. L’empat va ser just. És clar que si hi ha un penal a l’últim minut del partit, encara que no es mereixi, es pita. L’àrbitre es va equivocar en diversos fores de joc, va acertar en pitar mans a Messi, i va errar clarament amb la polèmica mà de Rodríguez.

Però la filosofia, l’ADN d’aquest Barça, segueix sent jugar a futbol. No mirem els demés. No ens excusem en àrbitres. Els àrbitres espanyols són dolents, tots, sense excepció. Avui em treuen, demà em donen. No em val la cantarella de que si l’Espanyol jugués sempre així jugarien a Europa cada any. És estúpid dir-ho. És el seu partit. Qui ha viscut un derbi allà ho entén. I jo afegeixo que si el Barça sempre sortís com contra el Madrid (l’onze contra l’Espanyol era el mateix), el Barça no perdria cap dels partits que jugaria. Per tant, deixem de banda les excuses, deixem de banda els àrbitres, i posem-nos a jugar al futbol, que és el que se’ns dóna millor. Això si, tots els 90 minuts.   

No hay comentarios:

Publicar un comentario