domingo, 12 de febrero de 2012

Harakiri del Barça a Pamplona


Era un cara o creu, un vida o mort. Un partit complicat -el Sadar o Reyno de Navarra sempre és un camp hostil, petit i tancat on costa molt guanyar tant a Barça com a Madrid- que el Barça i Pep Guardiola no van saber afrontar. El primer dels errors -mortals- va ser sortir freds o dormits d'inici. Osasuna va avisar un cop. El Barça va permetre un segon avís, però aquest ja seria en forma de gol.

Diverses errades defensives, la més evident podriem atribuirla a Puyol, que no s'anticipa a refusar la pilota, van derivar en un gol als quatre minuts. Poc després, l'àrbitre anularia un fora de joc -i posterior gol- d'Alexis que no era, però a ell, com en la majoria d'empats, no se li pot atribuir el pes de la desfeta culé. El camp estava malament, la temperatura era de -4º i l'ambient en contra. A tot això però, el Barça hauria pogut guanyar, doncs tenia temps de sobra. La cosa no millorava, i va arribar el segon gol de Lekic. Un altre cop la defensa està fluixa.

Què va fer malament el Barça? Primer de tot mirem a la banqueta i a l'onze. És normal veure a Xavi, Iniesta i Cesc un partit a la banqueta? No. Si és per problemes físics, que és el més probable, perquè van viatjar tots tres? No podem sortir a Pamplona amb S.Roberto i Mascherano a la mitja en un partit d'aquestes circumstàncies, amb tanta pressió. Va faltar control i creació, cosa evident. Moltes imprecisions i passades errònies que difícilment es poden veure en la majoria de partits.

A la segona part semblava que la cosa, amb l'entrada de Cuenca i Tello -haurien d'haver sortit d'inici, o com a mínim un dels dos, ja que Pedro no estava per jugar-, l'equip reaccionaria. I ho va fer. Un centre del de Reus va propiciar el gol d'Alexis. El canvi es notava, i quan estavem millor... una errada en el passe de Valdés, l'aprofita Osasuna, Mascherano aixeca la mà i protesta, pel que no es centra en la pilota, i perd uns segons claus, perquè si hagués anat directament a tapar el centre, la pilota no hagués arribat a Raúl García, que va encarrilar el partit amb el tercer gol.

A partir d'aquí, va quedar clar que el Barça no sap jugar a la èpica com ho fan els blancs. Per la senzilla raó que no sap atacar amb espais. Ataca lent, i permetent que el rival es replegui -el Madrid ataca a la contra, amb espais, fent mal-. Vem poder empatar, ja que arribades n'hi va haver. Va faltar que l'equip xutés en alguna ocasió més, i que entrés pels costats, ja que Cuenca i Tello feien el que volien, mentre que Messi oferia una versió apagada i imprecisa que per desgràcia, estem veient massa sovint últimament.

En resum, el Barça regala la lliga a un Madrid que, tot i no ser millor, no perdona. Osasunazo? Pot ser, però al igual que va passar amb la penúltima temporada de Rijkaard, aquesta lliga l'està regalant el Barça. Espero que no sigui la penúltima temporada de Guardiola a Can Barça. Ara toca complir en la Champions, anar recuperant efectius, i intentar donar la cara a una lliga que sí que sembla que se'ns pot fer llarga. Si l'hem de perdre però, perdem-la amb temps, i així no li hem de fer el 'pasillo' al Madrid.

2 comentarios:

  1. Ei Roger,

    quina decepció, eh? Téns raó que el Barça no sap jugar a l'èpica, tot i que ahir vam poder fer més d'un gol també, però el porter va fer el partit de la seva vida. Per jugar a la desesperada també es necessita tenir davanters purs (tipus Llorente, Larsson, Ibra, Raul...) i el Barça, malauradament, no els té. Em va estranyar que canviessin a piqué tan aviat, ja que sempre pot ser un bon recurs en aquestes ocasions.

    Val a dir, que el resultat em sembla del tot injust, sense voler treure mèrits a l'Osasuna. Ells van arribar cinc cops i van fer 3 gols. Nosaltres vam arribar deu cops i només vam fer 2. Llàstima també dels errors arbitrals, que ens van treure dos gols d'Alexis, i van donar un il·legal a l'Osasuna. Potser ja va sent hora que algú cridi alt i clar que aquest any els arbitres ens estan perjudicant MOLT. No cal buscar conxorxes estranyes ni persecucions, però el que no es pot negar és que aquest any hem perdut uns quants punts per culpa de decisions arbitrals. Que si haguessim fet sis gols aquestes decisions no haguessin afectat? Sí, però no sempre es pot guanyar passejan-te pel camp i sent infinitament superior.

    Vaja, que no vam fer el millor dels partits. Vam cometre errors. Però el resultat em sembla del tot injust.

    Ah! I a sobre el camp estava fet una merda. S'hauria de prohibir, pel bé de l'espectacle que es juguessin partits en camps com el d'ahir.

    Xavi

    ResponderEliminar
  2. Iaia, si totalment d'acord. El Barça va poder marcar algun més, però és que perdonem massa. Va entrar Tello i ho va probar, i ens la va treure un porter que a la anada els i vem fotre 8 en lliga... N'hem fet internacionals a uns quants.

    Lo de la mala sort és descarat si. Tots els equips necessiten mitja ocasió per marcar-nos un gol, i nosaltres 8 per fer-ne un. Ni rebots, i àrbitres ni temps ni gespa... tot en contra, no tenim sort no.

    I si, lo dels errors arbitrals doncs mira, a tots els empats que hem fet, i ahir també, algo han intervingut... i sembla que no, però tot ajuda. Potser un dia que ens donessin un gol d'aquests que és i que ens anul·len, empatem el partit, i l'acabem remontant, i la pàjara es queda en 20 minuts. Els àrbitres d'aquet país són molt però que MOLT dolents. Jo els fotria tots fora i en portaria d'una altra lliga.

    I els camps pues si, la gespa la poden tenir com vulguin. Aqui, al Bernabéu, a Mestalla... alta, sense regar.... la lliga permet tot, i no cuida el futbol. El primer que s'hauria de regular és això, pk pot portar a lesions.

    ResponderEliminar