domingo, 24 de octubre de 2010

Cap premi per una Damm que mereix més

El passat dissabte 16 d’octubre es va disputar a l’estadi barcelonès d’Horta, al districte de Nou Barris, el partit que enfrontava a la Damm CF i el RCD Espanyol, encontre corresponent a la setena jornada del campionat de lliga regular del Grup 3 de la Divisió d’Honor Juvenil.
Tots dos conjunts venien de guanyar els seus últims dos partits.
El resultat va ser de 2-3 favorable als blanc-i-blaus, però va ser un partit força igualat on els nois de la Damm es van poder endur algun punt davant del que és el líder de la divisió.
El partit es a posar ràpidament de cara pels pericos en el minut 3 de partit amb un penal força discutit xiulat per l’àrbitre, que va sorprendre a jugadors i públic.
El gol de l’espanyol quedaria igualat poc després, quan en el minut 6, un centre des de l’esquerra que no atrapa bé el porter espanyolista, acaba refusant un defensa en la seva pròpia porteria. Era el 1-1 en tan sols 6 minuts.
Poc després, en el minut 19, un altre centre de la Damm enverinat des de l’esquerra crea força perill, ja que el porter visitant, que ha sortit força nerviós i imprecís, fa una mala sortida, i la pilota s’estavella al pal.
En la següent jugada, seria el torn del Espanyol, quan una falta lateral ben rematada pel dorsal 3, aniria al travesser.
Ja entrats en el partit, a partir del minut 35 el Espanyol que començà a dominar la situació  amb tècnica i bons tocs, i tindrà una bona ocasió el número 10 després de dos retalls, enviant un xut baix enroscat fora, prop del pal.

En el minut 40, poc després del segon gol dels visitants, una falta lateral de l’esquerra, la remata a gol el dorsal 3 de la Damm, és el 2-2 quan pitjor estaven els locals, un gol que els torna a ficar en el partit.

Aquest gol tornaria a donar vida a els locals, que s’animarien, i en els últims compassos d ela primera part, la Damm, llençaria dos corners seguits, un dels quals està a punt de marcar Lladó amb un xut sec dins l’àrea després d’un rebot de la defensa.

La segona part començaria amb força intensitat per part de tots dos equips.
En els primers minuts, el joc va començar a endurir-se, i en el minut 9 l’àrbitre va treure la primera targeta del partit a un jugador del espanyol, forçada per Lladó. En els següents minuts, la intensitat de les entrades va anar a més, i l’àrbitre, força permissiu amb els pericos, va haver de treure una segona targeta groga, ara al número 8 espanyolista, davant les contínues protestes tant del públic, com dels tècnics com dels propis jugadors. Hi va haver certa incertesa i por a la grada, ja que la entrada sobre el dorsal 9 dels locals va ser força contundent i a l’altura del turmell. Poc després però, Lladó es va aixecar sense problemes i els dubtes de la grada es van convertit en xiulets i escridassades cap als àrbitres, reclamant més duresa a l’hora de sancionar les entrades dels visitants.
La segona part, estava sent força travada per la discutida actuació de l’àrbitre, que no encertava amb gaire precisió en diverses decisions, i acabava per perjudicar el joc dels dos equips. Seguint la tònica dels últims minuts, no tardaria a venir la 3a targeta del partit, també a un espanyolista, i curiosament també provocada per Jan Lladó, un dels jugadors més actius el partit, que insistentment anava buscant la pilota i crear perill, pel que era objecte de contínues faltes.

Tornant al futbol en sí, tindríem encara ocasions, la més clara dels locals, un remat al segon pal que enviaria fora el dorsal 12 de la Damm a porteria buida
Seguint buscant un gol que els donés la victòria al minut 27, la Damm penjaria un centre que  Lladó pentinava sense encert. En la jugada següent, l’Espanyol sortiria amb rapidesa i muntaria una contra, que aprofitaria el dorsal 9 perico per establir el 2-3 final, en una mala sortida del porter fora de l’àrea, que el deixaria amb la porteria buida tot i els intents de la defensa per aturar el xut que acabaria al fons de la xarxa.
A partir de llavors, un espanyol amb toc intenta dormir el partit i sentenciar-lo amb alguna arribada puntual , mentre que la Damm ho intentava amb més ganes però menys sort
En els instants finals del partit, els jugadors del conjunt cerveser intentaria buscar de totes les maneres el gol de l’empat, mentre que els pericos es dedicaven a perdre temps.

En una de les últimes accions del partit, hi trobem l’expulsió d’un defensa del espanyol per travar un davanter de la Damm que se n’anava sol, sorprèn això si, que l’expulsió és per doble groga i no per vermella directa.
Finalment, el gol dels locals no arribaria, pel que els blanquiblaus s’endurien els tres punts d’un camp complicat, el que els reafirma com a líders de la divisió, seguits de prop pel Barça i la pròpia Damm.
Després d’aquest partit i dels disputats avui dissabte 23 d’octubre, la classificació queda així:

La jornada del dissabte, ens ha deixat un FC Barcelona 4-2 SD Huesca, que deixa líders provisionals als culés, a l’espera del que faci el RCD Espanyol el diumenge, quan rebrà una Gramanet en hores baixes, rivals que no haurien de suposar en teoria grans obstacles pels equips capdavanters de la classificació.
El pròxim partit de la Damm serà aquest diumenge 24 d’octubre a les 11.30 del matí al camp del San Francisco.