jueves, 7 de octubre de 2010

Partit d’estrelles al Palau


92-88.  Nit màgica al Palau Sant Jordi


Los Ángeles Lakers i el Regal Barça  ( actuals campions de l’NBA i de l’Eurolliga respectivament)  han disputat aquesta nit un espectacular partit de bàsquet en un Palau totalment ple de persones ( les entrades per aquest partit s’havien esgotat amb força antelació), en el que ha estat la primera visita de l’equip de Los Ángeles en territori espanyol.



Amb aquest marcador acaba l’estada de 3 dies de l’equip de Kobe Bryant, Gasol i companyia a Barcelona.

Un partit però, que lluny de ser amistós, ha tingut una gran competitivitat durant tots els seus minuts, i això ha propiciat que jugadors amb fort caràcter de tots dos equips com són Ron Artest, Pete Mickael, Kobe Bryant o Juan Carlos Navarro, tinguessin algun que d’altre enfrontament al límit del reglament.


D’aquesta manera el públic del Palau ha vist desfilar, personatges de la talla de Kobe Bryant, Ron Artest, Derek Fisher, el mundialista Lamar Odom o el conegut com “El Senyor dels Anells”, Phil Jackson, entrenador dels Lakers, coronat amb 4 anells de jugador per 11 com a entrenador ( es dóna la curiosa circumstància que a més, els que ha guanyat com a entrenador, els ha guanyat en ratxes de 3 títols consecutius seguits).



La victòria ha estat pels culés de per quatre punts, que d’aquesta manera fan història al ser un dels pocs equips europeus a guanyar un equip NBA ( l’únic espanyol després de ser el mateix Barça qui va guanyar anys abans els Grizzlies de Memphis, i més al ser davant dels titulars, quasi obligats a jugar davant de l’exigència i la intensitat empleada pels homes de Xavi Pascual.









El Regal Barça, que ha anat remontant durant quasi tot el partit, ha estat liderat per un estelar Navarro ( 27 punts, 2 assistències) i un fort Mickael ( 26 punts, 11 rebots, 2 assistències), que s’ha deixat la pell durant els quasi 23 minuts que ha estat a la pista.




Pau Gasol ( 23 punts, 7 rebots)  ha estat escollit com l’home del partit, un galardó que també podria haver recaigut en el seu company de selecció Juan Carlos Navarro. 



Aquest match s’ha disputat amb la normativa NBA, és a dir, 12 minuts per quart, línia de tir situada a 7 metres, possibilitat de fer 6 faltes, entre d’altres regles, diferents a Europa de la NBA.


El Lakers - Barça, ha estat un dels amistosos corresponents a la Gira europea que porta uns anys duent a terme la NBA amb alguns dels seus equips en aquestes èpoques, ha servit a més d’homenatge a Pau Gasol, un fill pròdig d’aquesta casa on va jugar des de 1998 fins al 2001, quan va marxar a Memphis a jugar amb els Grizzlies, equip on posteriorment jugaria el seu germà petit Marc i l’actual escolta del Barça Juan Carlos Navarro.


El partit de l’equip angelí però, no ha estat el primer d’un equip americà a Espanya, ja que anteriorment, equips com els Philadelphia Sixers ( 2006),  Memphis Grizzlies ( 2003), Boston Celtics ( 1988), etc. ja havien disputat partits de caràcter amistós contra equips espanyols.

El Regal Barça doncs, seguirà amb la temporada regular de l’ACB amb la moral ben alta, després de guanyar la Supercopa d’Espanya a Vitòria i d’haver sumat aquest important triomf davant del campió nort-americà.

Pel que fa als Lakers, encara haurem d’esperar al dia 13 d’octubre per veure’l en competició oficial, intentant revalidar títol.









No hay comentarios:

Publicar un comentario