miércoles, 29 de junio de 2011

El Barça que ve


Pocs són els reforços que necessita el Barça de la temporada 2011-12. Tots ells condicionats a les possibles i sembla que, pròximes vendes (amb opció de recompra futura o no) o cessions. Om a futuribles arribades, es parla de grans futbolistes, força joves tots ells, però que comparteixen tots ells una mateixa idea que hauran d’assumir si aterren al Camp Nou: s’hauran de guanyar una titularitat que avui dia està més que cara.
I és que la competència amb què es trobaran aquests jugadors és senzillament terrible. 8 campions del món, més Dani Alves, Eric Abidal i un tal Leo Messi. Quasi res. Des del primer moment doncs, hauran d’assumir que a diferència del que eren als seus antics equips, on eren si no la principal,  una de les grans estrelles, aquí seran un més, i que com han fet tants jugadors al llarg de la història del Barça, s’hauran de guanyar un lloc a l’onze inicial o, si més no, la condició de jugador repulsiu, que l’any passat van aconseguir tant Mascherano com Adriano.

El fet que suposa mantenir en nòmina gran part dels actius del darrer any fa que el Barça no estigui necessitat de fitxar per suplir llocs pel que no té cap tipus de pressa, i pot negociar amb més control sobre les diferents opcions que contempla. El ‘reduït’ pressupost (tot i ser molt elevat comparat amb la majoria de clubs, és baix en comparació al nivell dels grans equips europeus) està limitat a uns 45 milions diuen, just per portar un o dos grans jugadors. La operació Cesc no sembla que pugui baixar dels 35, als quals s’haurien de sumar uns 25 o 30 més si ve un davanter (ja sigui Alexis, per qui sembla que es podria pagar 27+13 o bé per Rossi). A aquests, se’ls sumarien un lateral esquerra (si no ho impedeix la Roma seria José Ángel) i alguns jugadors del filial, com Fontàs, Thiago (que acaba de renovar), Montoya, S.Roberto o Kiko Femenía, que d’arribar al club blaugrana, compaginaria filial amb primer equip.

En l’apartat de vendes, abandonarien el Barça els següents jugadors: Bojan (només falta la confirmació oficial del seu traspàs a la Roma), Milito, Jeffren i Maxwell, que podrien deixar entre tots uns 20 milions d’euros (que sumats als 45 del pressupost inicial, sumarien uns 65, que donarien per fer front als fitxatges d’aquesta temporada).
Per tant, la plantilla del Barça del pròxim any quedaria així:

-          En la porteria:

      Valdés com a titular indiscutible, amb Pinto per jugar els partits de Copa del Rei i en cas de lesió o sanció del Víctor, i Rubén Miño com a 3a opció, seguint en el B però pujant quan calgui.

   

En defensa:

Alves, Puyol (si es recupera totalment), Piqué i Abidal titulars, amb Adriano i Mascherano com a principals recanvis, juntament amb Fontàs, que tindrà una plaça al primer equip i, si arriba, un altre lateral. A més, molt probablement tindran minuts Marc Bartra i Martín Montoya.



Mig del camp:

A la mitja és on hi haurà més competència. Als Xavi, Busquets i Iniesta, els hem d’unir un parell de ‘jugones’ “made in Barça”, Cesc (si acaba arribant), i Thiago, amb plaça al primer equip i està per veure quants minuts pot jugar. Mascherano compaginarà la tasca de central amb la de mig defensiu. Keita serà un dels repulsius, però pot comptar aquest any amb menys minuts que aquesta última temporada. A aquests, li podríem afegir algunes aparicions del jove Sergi Roberto.



   
       Delantera:
    
      Guardiola mantindrà els davanters que tants èxits li van donar la passada temporada. Amb la sortida de Bojan, i a l’espera que es resolgui el futur de Jeffren, a Messi, Pedro i Villa, se’ls podria unir Alexis Sánchez, que competiria amb Afellay com a principal repulsiu. No es pot oblidar tampoc la més que probable presència d’Andrés Iniesta, deixant un lloc al mig del camp per Cesc, Thiago o Keita. 




No hay comentarios:

Publicar un comentario