viernes, 8 de julio de 2011

4 plantilles de Champions... amb costos ben diferents

Costos en milions d'euros de les actuals plantilles dels 4 equips que representaran la Lliga espanyola la pròxima temporada. *Dades fins el 8 de juliol 

Barça, Real Madrid, València i Villarreal. Aquests seran (si els castellonencs superen la fase prèvia) els representants de la lliga espanyola en la propera Champions League.  Són equips amb un important pes en el futbol europeu actual (sobretot els dos primers, tot i que els de la Comunitat Valenciana s’estan consolidant en les competicions europees en els darrers anys), que tot i comptar amb grans futbolistes, tenen uns pressupostos molt diferents.
A l’hora d’analitzar els costos de les seves plantilles (sous apart, element que encara ampliaria més les diferències entre els quatre clubs), veurem unes notables diferències. D’una banda veiem l’actual campió, el Barça. A 8 de juliol compta amb 22 futbolistes amb nòmina al primer equip (tot i que a la espera de les possibles sortides de Bojan, Jeffren, Milito i Maxwell), i les també força possibles arribades de Cesc Fàbregas i Alexis Sánchez. Sense comptar el cost d’aquestes dues operacions encara sense tancar, veiem que el Barça compta amb 12 futbolistes del planter, el que ha suposat uns costos força baixos (la operació més elevada ha estat la repesca de Gerard Piqué per 5 milions d’euros), els costos de formació.
Per tant, considerats com a traspassos, hi ha 10 jugadors que el club va incorporar d’altres equips en edats més avançades, pel que va haver de pagar traspàs. El cost d’aquests futbolistes ha estat el següent: Pinto (0’5M); Alves (35’5M); Milito (20’5M); Abidal (14M); Maxwell (5M); Adriano (9’5M) Mascherano (24M); Keita (14M) Afellay (3M), Villa (40M). En total, el cost de l’actual plantilla del Barça ha estat de 171 milions d’euros, una xifra gens menyspreable. A falta, repeteixo, de les possibles arribades del d’Arenys o del Xilè.
En el Madrid, per la seva banda, compten amb uns 28 jugadors en la primera plantilla. D’ells, tan sols 6 són formats a la cantera (tres d’ells, Granero, Arbeloa i Callejón que van ser repescats per un total de 13 milions), i 22 són de fora. Els traspassos per portar a tots aquests jugadors no tenen res que envejar a cap altre club del món, doncs el Madrid, no s’avergonyeix de pagar quantitats molt elevades pels traspassos, sinó que sembla que no li importi. Formar aquesta plantilla ha costat el següent: Carvalho 8 M; Varane 10 M; Pepe 30 M; Albiol 15 M; Ramos 24 M; Coentrao 30 M; Drenthe 14 M; Marcelo 6 M;  Lass 20 M; Gago 20’4 M; Xabi Alonso 35 M; Sahin 10 M;  Samir Khedira 14 M; Canales 5 M;  Pedro León 10 M; Di María 25 M;  Altintop 0 M; Mesut Ozil 15 M; Kaká 65 M; C.Ronaldo 96 M; Benzema 35 M i Higuain 13 M... el que resulta un total de 500’4 milions d’euros. Sense paraules. I què han aconseguit la passada temporada? Una Copa del Rei, sí, però el seu etern rival s’ha emportat Supercopa d’Espanya, Lliga i Champions League.. amb un equip quasi 3 vegades més barat.
Per la seva part, València i Villarreal estan a un altre nivell econòmic. Tot i ser dos equips ‘potents’ dins la lliga espanyola, compten amb economies més reduïdes i modestes que els dos grans (bàsicament perquè Barça i Madrid es reparteixen la major part del pastís dels drets audiovisuals, i perquè compten amb uns contractes de patrocini molt elevats).
El València CF compta amb 22 futbolistes en el primer equip. Tres d’ells (Guaita, Pablo H. I Albelda) són criats en la seva cantera. Els restants 19 van ser fitxats. La plantilla del tercer millor equip de la passada lliga espanyola ha costat el següent:  Diego Alves 3 M; Bruno 1’5 M; Maduro 2 M; Ricardo Costa 0 M; Rami 0 M; Dealbert 0 M; J. Mathieu 0 M; Miguel 8 M; J. Alba 0 M; Topal 4’5 M; Tino Costa 6’5 M; Ever Banega 18 M; Parejo 6 M; Juan Mata 0 M; Feghouli 0 M;  Soldado 10 M; Jonas 1’25 M; Aduriz 4 M;  Piatti 8 M. Tot plegat li ha costat als ‘chés’ 72,75 milions d’euros.
Finalment trobem l’equip de la Plana de Castelló. El submarí groc té a les seves files 19 tripulants, sis dels quals han estat formats en una de les millors canteres del país. Els altres 13 futbolistes han estat contractats per les següents quantitats: Diego López 6 M; César S. 0 M;  Gonzalo R. ?M; C.Zapata 7 M; Marchena 0 M; Ángel 0 M; Capdevila 0 M; Senna ?M; Borja V. 7 M;  Cazorla 1’2 M; Cani 8’4 M;  Nilmar 10’5 M; Marco Rúben 5 M i Giuseppe Rossi 10 M.  Els de Francisco Roig doncs, s’han gastat 55,1 milions d’euros, bastant pocs en comparació amb la resta d’equips de primer nivell espanyol i europeu.

No hay comentarios:

Publicar un comentario