martes, 19 de julio de 2011

Alexis Sánchez, el ‘Niño maravilla’… culé


Ja és oficial. Alexis Sánchez serà el primer jugador xilè en vestir la samarreta blaugrana. Udinese i Barça han arribat per fi a un acord pel traspàs de la jove estrella. L'operació es tanca en 26 milions fixes més 11.5 variables. Es fa efectiva així la primera incorporació al primer equip del conjunt de Pep Guardiola, que en la seva primera roda de premsa de la temporada entrant, no va dubtar al dir que era Alexis el principal objectiu.

“La prioridad es un delantero, y Alexis es el elegido entre otros” deia Guardiola. Una decisió presa fa setmanes i a la qual li faltava un acord entre clubs, ja que amb el jugador està tot arreglat gràcies a la total predisposició del jugador per aterrar a Barcelona, rebutjant ofertes millors econòmicament (Manchester City, Chelsea, Manchester United...). El de Tocopilla per tant, arribarà per reforçar una posició d’atac que podria quedar mermada amb les sortides de Bojan i Jeffren que semblen més que imminents. La versalitat del  jugador permetrà que pugui ocupar les tres posicions d’atac, però per on es mou millor és per les bandes, des d’on, actuant d’extrem, pot aprofitar tota la seva velocitat i la seva capacitat d’encarar i desbordar rivals.

Però, per què Alexis?                                    
La secretaria tècnica manejava diversos noms per reforçar l’atac, però ha estat el d’Alexis Sánchez l’elegit. La seva projecció (té només 22 anys i ha estat elegit recentment ‘Futbolista amb més projecció del món’, per davant de noms com Sahin, Bale, Neymar o Ganso). A més, va ser nomenat la passada temporada com a millor jugador de la Serie A pel diari italià La Gazzetta dello Sport. I és que la dupla que ha fet amb Di Natale (40 gols entre els dos, 12 dels quals seus), ha portat a l’Udinese a la Champions League. a destacar, el pòquer de gols al Palerm en la victòria per 0-7.

Però el que ha fet destacar el nom d’Alexis per sobre de la resta d’opcions, a part de la seva versatilitat, movilitat i capacitat d’assistir, és el seu caràcter. Dins el camp és un futbolista que lluita moltes pilotes, pressiona i corre per tal d’ajudar en tasques defensives. A part d’això, trobem que és un guanyador nat que vol arribar a ser el millor dins els terrenys de joc, sense tenir escàndols fora d’ells. 

La història de superació personal i familiar també ha estat un motiu analitzat, doncs gràcies al seu talent, Alexis va superar les dures condicions en què vivia, el que el va enfortir com a persona i futbolista. El desig declarat del jugador de recalar en terres catalanes ha resultat clau  a l’hora d’apostar per ell. No és un golejador nat, però té arribada i condicions per arribar a ser-ho. A Colo-Colo i RIver (cedit per Udinese) es va començar a consolidar i adaptar al futbol de primera, mentre que a Udine, des de 2008, i amb la selecció xilena, s’ha transformat en una figura que espera esclatar definitivament a Can Barça. Una operació costosa (uns38 milions), però que pot ser amortitzable si es compleixen les espectatives que es tenen de la gran perla del futbol xilè. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario