viernes, 22 de julio de 2011

Els detalls de la operació Bojan Krkic


FC Barcelona i  AS Roma han fet oficial per fi aquest divendres 22 de juliol el que era un secret a veus: Bojan Krkic marxa a la Roma cinc anys després del seu debut amb el primer equip blaugrana. La seva sortida no ha estat la millor possible, doncs el de Linyola se n’ha anat amb un regust amarg al haver de deixar el club on ha militat tota la seva vida i en el qual ha deixat un registre golejador récord: 423 dianes en les categories inferiors, 29 amb el primer equip. Se’n va a la ciutat eterna per falta de minuts, i com ell ha reconegut i era clar, per falta de confiança de Pep Guardiola, que no va apostar per ell en molts partits.

El Barça, que ha esperat a l’oficialització del traspàs d’Alexis per fer efectiva la venta del canterà, l’ha venut a l’equip italià per 12 milions d’euros. Fins aquí tot correcte. Aquesta venda però, té altres detalls curiosos, i és que conté una clàusula de recompra obligatòria per part del FC Barcelona al cap de dos anys per 13 milions d’euros (un milió d’euros més). Si la Roma volgués tenir en propietat el jugador, hauria de pagar 28 milions d’euros el juny de 2013, pel que el montant total de la operació seria de 40 milions. No és poc.

La pregunta que em faig és: perquè el venen per recomprar-lo per un milió dos anys després, i no el cedeixen, obtenint-ne probablement més benefici econòmic? Em responc ràpidament la pregunta quan llegeixo que Josep Maria Bartomeu es troba a Londres de nou, per tancar la venta (també amb opció de recompra) d’Oriol Romeu al Chelsea, i per presentar una nova oferta per Cesc Fàbregas. Ara em quadra tot. Què vol el Barça venent a Bojan i no pas cedint-lo? Doncs és clar, tenir 12 milions d’euros en cash ja per poder augmentar la oferta a l’Arsenal, i així emportar-se a Cesc. El pressupost era de 45 milions, que sumats als 12 per Bojan, als 3 de Cáceres i als 5 per Oriol Romeu (a falta de saber si traspassen a Jeffren al Bolton), sumen un total de 65 milions d’euros. Aquest any n’han de pagar 26 per Alexis, pel que en resten 39 per abordar l’opció Cesc. Guardiola el vol i és una petició quasi vital per ell, per tant, tot sembla indicar que, aquest any sí, el d’Arenys tornarà a casa.

Per tant, moltes gràcies i fins d'aquí un parell d'anys, Bojan. D’aquí 24 mesos es tornarà a parlar de la seva situació, però com diu el propi Bojan: “Sóc i sempre seré del Barça”. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario