sábado, 12 de marzo de 2011

Real Mourinho

"Señorío es reconocer los méritos del adversario, pero señorío también es defender lo que creemos justo y señorío también es denunciar aquellos comportamientos irregulares, bien sea dentro o fuera de esta institución. Defender al Real Madrid de lo que creemos es justo, regular y arbitrario también es madridismo, y eso es precisamente lo que hace nuestro entrenador, José Mourinho. Lo que dice José Mourinho también es madridismo".
Aquest discurs és un text llegit per Florentino Pérez, President del Real Madrid en un acte d’homenatge a uns quants socis. Florentino és una persona que de sempre ha estat educada, elegant, reconeixedora de la victòria de qui s’ho mereix, però avui s’ha posicionat clarament a favor del seu entrenador. Per què? Perquè Florentino Pérez, que fa força cas al que diuen les enquestes, ha vist que la majoria del madridisme està a favor del seu tècnic, José Mourinho, que ha promès un títol al seu President. I Florentino vol formar part d’aquest títol, en cas que arribés.
Florentino Pérez té clar que posicionar-se públicament en contra de Mourinho podria desencadenar un caos encara més gran del que hi ha format (recordar les relacions MourinhoValdano). Val a dir però, que ha estat un discurs preparat, a consciència, per tal de deixar clar que està d’acord amb tot el que faci o digui el tècnic portuguès.
Señorío es reconocer los méritos del adversario”, deia el president blanc. Res a veure amb el que podem escoltar setmana rere setmana a les rodes de premsa.
Allà, Mourinho, lluny d’aplaudir el sublim joc dels culés, es recolza en excuses de calendaris i ajudes arbitrals que cada cop estan més fora de lloc i que el deixen en evidència. Per tant, s’està perdent part d’aquest señorío
Ja fa temps que s’està veient que l'entrenador portuguès vol tenir el poder absolut del conjunt blanc, i setmanes després de desautoritzar i allunyar Jorge Valdano de les decisions tècniques i esportives i de l’equip, ara està camí de ser el portaveu oficial del club.

Jorge Valdano s'ha desmarcat dels comentaris de Mourinho, amb qui queda clar que té una tensa relació, i intenta no comentar les paraules del tècnic ni del president parlant del portuguès. 


Florentino Pérez s’ha mullat clarament, però faria bé d'intentar no posicionar-se tant clarament, doncs si Mourinho no guanya res i li esclata a la cara al madridisme. De no guanyar res, el pes de les crítiques i les queixes de qui ara els defensen, caurien sobre ell, doncs Mourinho farà les maletes (més aviat se n’anirà després de cobrar un bon ‘finiquito’), i serà Florentino qui s’haurà de menjar el marró.
Faria bé doncs, de moderar el discurs del seu tècnic, que està encenent les aficions rivals, a la vegada que en motiva els jugadors contra els quals juga.
"No he oído lo que ha dicho el presidente, porque no quiero ver nada el día del partido, pero parece que tras 'El discurso del rey' está el del rey Florentino. Si está en la dirección de lo que me han explicado, puede ser importante para el futuro del club" ha declarat Mourinho, qui s'està ficant Florentino Pérez a la seva butxaca.

El que hauria de fer aquell qui defensi el "Señorío" és fixar-se en el joc del seu equip, evitar qualsevol tipus de queixa o protesta, i guardar el màxim respecte envers qualsevol rival. Vaja, haurien d’aprendre una mica de Pep Guardiola.
Si aquest segon projecte galàctic acaba petant, em comenten que s’està preparant una futura candidatura revolucionària liderada per Manolo Sanchís, i que podria comptar amb Míchel (que ha tingut desavinences en el passat amb Florentino) com a míster, una solució que, tot i semblar llunyana, pot no ser tant hipotètica.


De moment, Mourinho té 4 anys de contracte, i Florentino prou crèdit i suport de l'afició com per seguir... però fins quan durarà aquest matrimoni? 

1 comentario:

  1. Ei roger! M'ha molat força l'escrit. Està molt bé que escriguis sobre futbol, un tema sensacionalista on els hi hagi, amb un estil objectiu, anal·lític i amb voluntat argumentadora.
    Un petit apunt: la utilització de la paraula "doncs" com a adaptació del "pues" castellà no és correcta quan expressa causa; això és, quan és sinònim de "ja que".
    A seguir així, Roncero!

    ResponderEliminar