domingo, 27 de marzo de 2011

Les perles que venen (I): Neymar, Hazard, Deulofeu

 Joves, talentosos, internacionals i amb ganes de menjar-se el món. Així definiria aquests tres talents del futbol brasiler, belga i espanyol, respectivament. Coneguts en diferents àmbits, estan cridats a ser estrelles mediàtiques en un futur no massa llunyà.

Neymar da Silva Santos Júnior, ‘NEYMAR’ – 19 anys - Davanter  – Brasiler – Santos.                   
Aquest jove davanter està cridat a ser una de les pròximes grans estrelles de la ‘canarinha’ en els popers anys. Explosivitat, tècnica, dribbling, gol, pressió a dalt... ho té tot per triomfar. Tot i el seu caràcter polèmic, que l’han dut a alguna que altra disputa (sovint es creu massa bo), el crac del Santos està en el punt de mira de mitja Europa. Barça, Madrid i Chelsea ja hi tenen un ull a sobre. Internacional amb Brasil, té com a principal objectiu ser una de les referències en els pròxims JJOO de Londres l’any 2012, on podria compartir vestuari amb altres estrelles com el seu company d’equip Ganso, Lucas Moura, Alves, Damiao o Nilmar. Hi ha jugador i canarinha per anys. Si acaba triomfant i no s’estanca o acaba amb problemes com els Robinho, Ronaldinho i companyia, ho dirà el temps.

Eden Hazard – 20 anys – Mitjapunta – Belga – Lille.                         

                                                
Actualment no és tant mediàtic com ho pot ser Neymar o Thiago Alcantara, però aquest belga que milita al Lille francès és un dels millors mitjapuntes ofensius que hi ha a Europa actualment. Creativitat, rapidesa i una gran habilitat tècnica són les seves principals característiques. Va arribar al seu actual equip al 2005, on va estar al equip filial. Va fer el salt al primer equip al 2007, i actualment és una de les claus de l’èxit d’aquest LOSC Lille que lidera la Ligue 1 francesa. Al seu voltant, hi ha jugadors de gran nivell com el pitxitxi Moussa Sow, Rio Mavuba o l’ivorià Gervinho, pretès pel Sevilla. Ha sonat diversos cops per equips com el Madrid (Zidane ja l’ha recomenat diversos cops pel Madrid), el Barça, Arsenal, Bayern, United o Chelsea, entre d’altres.  Als 20 anys ja ha estat 18 cops internacional absolut amb Bèlgica. Ha guanyat 2 cops el Millor jugador Jove de la Ligue 1.

Gerard Deulofeu Lázaro – 17 anys – Migcampista – Espanyol (Català) – FC Barcelona.
És el més jove dels tres, i per això és el menys conegut, però no menys bo, ni amb menys potencial. Amb només 17 anys ja s’està consagrant com el líder del Juvenil A del Barça i de la selecció espanyola Sub-17. Habilidós migcampista, té potència, talent, recorregut i bon xut. Letal en el u contra u, si manté els peus al terra pot ser un jugador important en el futbol europeu. És un dels noms que més apreta, i amb més força en la cantera blaugrana. Ha debutat recentment amb el Barça B de Luis Enrique, i no seria d’estranyar que en els pròxims anys entri en alguna convocatòria de Pep Guardiola. De moment, em consta que el Barça el té ben lligat i que compta amb ell de cara el futur.

Com va dir Leo Messi en el seu dia, aquests tres talents podrien dir: "Recuerda mi nombre".

2 comentarios:

  1. Encara no sé perquè Neymar no és a Europa, si bé arribarà aquest estiu o el que ve, m’agradaria que ho fes fitxant per un Villarreal o un Tottenham (problema, diners). Serà un jugador estrella, cosa que no es pot assegurar dels altres dos. A Hazard el conec pels múltiples rumors que el persegueixen, tot i això, dubto que tingui el nivell suficient per portar el joc d’un totpoderós Madrid. A Deulofeu l’he vist en més d’un campionat, té assegurada una plaça a un bon equip de primera divisió, té qualitat per jugar al Barça, tot depèn de la seva maduresa i mentalitat ja que amb els jugadors que hi ha al primer equip no cremarà etapes abans d’hora. A més, la temporada que ve, poc a poc i a mesura que vagin passant les jornades, pot ser titular al B, la més segura baixa de Nolito i la presència de Jonathan, un tio bo però que no arribarà a més, l’asseguren ser la joia de la davantera, on està un Tello que per pessetero no aconseguirà el seu somni.

    ResponderEliminar
  2. Si, estic bastant d'acord amb tu. Sobre Neymar, havia vist algun gol / jugada i tal. Em preocupa molt el seu caràcter, el vec un nano que encara, i dic encara, i pot ser que no acabi com a tal, però que li falta una mica de esperit d'equip. A vegades es creu potser massa que és el 'puto amo', i tal, però es veu un guanyador. Avui he vist el partit contra Escòcia, i es parla que jugarà els Jocs de Londres, amb una selecció que té un equip nen... impresiunan. Té detalls tècnics molt bons, a sobre sap tirar del carro i sap presionar. Si se'l sap portar pel bon camí, triumfarà. No m'estranyaria que fos o al Barça o al Madrid (ara bé, allà podria acabar desperciciat com el Robinho, i aquí se'l aprofitaria més, però bé).

    Sobre Hazard, és una de les meves debilitats. Fa uns quans anys que vec jugades i vídeos seus, i algun partit amb alguna Sub de Bèlgica. M'encanta. Que arribarà a algun equip de gran nivell europeu, n'estic segur. Ell i dos o tres més (oju amb Gervinho, que també m'encanta i podria acabar al Sevilla, gran fitxatxe) estan fent que el Lille vagi per sobre de Marsella, Lyon...

    Finalment, sobre el Deulofeu, jo porto molt temps sentint el seu nom, i al Barça no l'he vist massa, si es consolida ràpid al B, ja el veurem, però l'he vist a la Sub-17 i tela tela... és que és el líder, tira del carro ell.

    ResponderEliminar