martes, 13 de septiembre de 2011

El Barça s'adorm i regala un punt al Milan



Toca reflexionar. Mal partit del Barça que per segona vegada consecutiva empata 2-2. És difícil entendre com un equip que ha reflectit l'essència pura del catenaccio hagi pogut marcar per partida doble i emportar-se un empat. A nivell defensiu, el Milan ha fet el seu partit. Tancats a darrere, esperant una contra per buscar a Pato o Cassano. Allegri se n'anirà més que content del Camp Nou, ja que ha pescat un resultat que ahir firmava amb els ulls tancats, i que se'ls haurà de netejar bé per creure que l'empat és real. El Barça d'altres anys marcava un gol i anava a més. No es pot especular i s'ha de tancar els partits.


El desordre forçat de posicions ha estat clau. Busquets, Keita i Xavi fora de lloc. La posició  natural del primer no és la de central, on se'l veu incòmode. Keita de mig no és el mateix que Busy, ja que no sap treure la pilota, i obliga a Xavi a recular uns metres a buscar la pilota. En calent podem treure diverses conclusions. Que fa falta com l'aigua la doble 'P' (Piqué-Puyol) en defensa. Que a Busquets li falta la veterania necessària per posar el cos i impedir que o la pilota o Pato passin per davant seu als trenta segons. Una veterania que li ha sobrat a un veterà Nesta per controlar un Messi que tot i l'excel·lent jugada del primer gol, ha pogut marcar algun gol més de no estar entestat en voler entrar fins al fons de la cuina. Al geni argentí no se li pot demanar més, però en alguna ocasió tenia l'ocasió d'assistir un company millor habilitat.


Cal tenir en compte però un factor important. I és que els equips de Guardiola no comencen bé les temporades. Físicament no es troba bé, i està lluny del seu millor nivell. Un nivell top al qual s'arriba a final de temporada i pel qual encara queda molt. En el primer gol, ni Masche ni Busquets poden atrapar a un ràpid Pato. Problema de col·locació.El segon gol a més, podria haver-se evitat si algú hagués enviat una pilotada a la grada, doncs als minuts finals no cal jugar-te-la i treure-la tocant. Cal veure si hi ha falta per empenta a Abidal.

Dos gols en el primer i últim minut. A Anoeta va baixar més la intensitat que contra el Milan, però el que emprenya en aquest partit és que és un partit que tenies guanyat i que no has sentenciat. S'ha empatat contra un rival que 
 m'atreviria a dir que no juga millor que la Reial Societat. A part de les esmentades pàjaras de Busquets, també se li poden afegir algunes d'Alves i la falta de buscar la porteria rival de Cesc o Villa, que haurien de xutar més. En fred, comentar que és un empat contra l'altre gran del grup, i que si no hi ha cap altre daltabaix els dos acabareu passant. San Siro serà desisiu, però també no deixar-se punts en els altres quatre partits. El millor, que a aquestes alçades es pot reparar i pot ser un toc d'atenció El pitjor, la lesió d'Iniesta: un més de baixa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario