sábado, 24 de septiembre de 2011

El tancament de Don Balón

Aquest és un dels 1870 números que ha tret la revista Don Balón des del seu inici al 1975


La revista de futbol Don Balón deixa d'existir segons han anunciat els seus treballadors en un comunicat oficial: ""Nos acaban de comunicar oficialmente que 'Don Balón deja de existir. Hasta aquí llega el camino de los trabajadores". Una pèssima notícia pel món del periodisme, especialment de l'esportiu, doncs aquesta era una de les publicacions de més rigor i més ben fetes de totes les que existeixen avui en dia al mercat.

Una revista històrica que deixa de publicar-se després de 36 anys de publicacions regulars setmanals. Els motius del tancament són econòmics. El propietari, Rogelio Rengel està acusat de desviament irregular de diners de les empreses amb qui té vinculació, motiu pel qual va ser arrestat el passat 31 d'agost. Per això s'assegura que no hi ha diners pel pagament de les nòmines, i al voltant de 16 persones quedaran sense feina.

Una marca coneguda pels aficionats del futbol que deixarà d'existir a no ser que algú es decideixi a comprar el nom de la capçalera, aprofitant la seva popularitat. La importància de Don Balón anava més enllà d'Espanya, doncs era una membre de l'Associació Europea de Revistes Esportives, que presideix la Bota d'Or. A l'espera d'un miracle, està a punt de desaparèixer un dels millors productes que ha tret mai el periodisme en aquest país. I en el moment actual que vivim, veure com d'altres productes mancats d'informació, rigor i professionalitat prosperen i publicacions com aquesta no, és un cop fort per aquesta professió. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario