domingo, 5 de diciembre de 2010

Casos Malaya, Gürtel i ara Villarato

Bé, a dia d’avui, pocs deuen tenir dubtes sobre la corrupció i les màfies que hi ha en la Federació Espanyola de Futbol. Crec que ja no són rumors, que ja és una realitat. Que com ho podem demostrar això? Bé, anem a veure alguns arguments.
El seu president és Ángel Mª Villar, que porta 22 anys al càrreg, després d’haver estat reelegit en el càrreg fins a 5 vegades, fet que sorprèn si veiem els problemes que hi ha en el futbol actual (dates de finals de copes que es diuen apurant al màxim, indecisos horaris dels partits dictats 10 dies abans, poquíssimes sancions als àrbitres quan cometen errors greus, sancions, ara sí, per tècnics que s’ha demostrat a través de vídeos, que diuen la veritat... en són alguns dels problemes recents).
Bé, un altre fet no menys rellevant van ser les “reformes” que va fer fa 7 anys a la mateixa FEF. Resumint-ho, va fer fora el que havia estat el Secretari General durant 12 anys per enxufar a personatges controvertits, si més no polèmics, en el que es va notar clarament com un retorn d’algun favor que els havien fet. Només cal veure alguns dels integrants de la Federació en els darrers anys, Joan Gaspart, Ramón Calderón (sí, el van fer fora del Madrid per corrupte però el seu amic Villar li va donar aixopluc), Joan Laporta o Fernando Hierro (director esportiu que ens hauríem de preguntar quina funció té a part de cobrar de la Federació).
Bé, de Hierro podríem dir que a part de ser el defensa amb més vermelles del Madrid (ara empatat amb S. Ramos)  va obligar a convocar a 8 culés per partits totalment prescindibles i intranscendents a Mèxic i Argentina, jugadors que venien de vacances sense haver entrenat.
De Villar, a més, se li ha qüestionat molt la gestió a diferents nivells, tant en la designació en el col·lectiu arbitral, les subvencions, etc. El govern, en el 2007 va impulsar una norma que entre d’altres resultats  el faria fora del càrreg que tenia des de feia 20 anys. Els seus amics però, el van apoiar, fent que es mantingués. Aquests són els amics que ara l’acompanyen a la RFEF.
Aquest, és l’home que designa els àrbitres aquí Espanya, i després els defensa. A nivell internacional, també té la mà a la FIFA, però veient arbitratges com el que es va fer en l’Holanda-Espanya del passat Mundial, no ho sembla.
La broma que li han fet al Barça (dir-li que el partit s’aplaçaria si no podien arribar a temps, i a última hora fer-se enrere, quedarà com una anècdota, ja que el Barça va guanyar i bé). Això sí, com diu el Guardiola: “La FEF nos ha hecho quedar como el malo de la película”; "nosotros somos de un país llamado Cataluña y estamos ahí arriba, en una esquina, y no pintamos nada. Se han dicho cosas erróneas, así que dejadme que dé mi versión. Si no me queréis creer, pues os pido disculpas.
També ho deia José Ramón de la Morena al blog de la Cadena Ser, després de veure un discurs patètic del senyor Villar:
Empecé a temer lo peor cuando dijo: “y ahora les dejo con un video muy bueno, aunque yo no lo he visto”. Empecé a sentir esa vergüenza ajena que te hace sentir ridículo.                                  ¿Qué pasó en la votación?  Sólo lo sabe Villar, que fue el que estuvo dentro, pero no tuvo la delicadeza de dar una sola explicación, porque él, ahora, lo que pretende es mantener sus buenas relaciones para que le dejen vivir como vive, de un lado para otro, sin que se sepa qué hace ni se lo pregunten y cobrando dietas de 1.000 euros diarios. Eso te lo mantienen si en días como el de ayer te callas, te vas y no dices nada. El que sí dijo algo fue Hierro, el Director Deportivo de la Federación dijo que lo sentía mucho por Villar… No por los españoles desencantados, lo sentía por Villar, que es quien le aprobó a él las durísimas oposiciones que hizo para ser Director Deportivo de la Federación

Sí senyor Relaño (director de AS), això és el que vostès anomenen el Villarato.

Diem prou doncs ja de la persecució als catalans i en especial al Barça.






Les declaracions de Pep Guardiola després del Osasuna-Barça:
Blog El Larguero, de J.R. De la Morena

1 comentario:

  1. Hola Roger, felicitats pel blog.
    Vaig ser a Zurich la setmana passada amb el tema de la FIFA i els Mundials i la presentació que va fer en Villar va ser patètica. Va preocupar-se més de tancar files amb els companys del comitè executiu de la FIFA (molts sospitosos de corrupció) que no pas de presentar els avantatges de la canddidatura ibèrica

    ResponderEliminar