miércoles, 29 de diciembre de 2010

Torneig Internacional Blue BBVA de Futbol 7

Victòria de l’Infantil B del Barça en el XV
Torneig Internacional de Futbol 7



El Futbol Club Barcelona s’ha endut aquesta tarda el prestigiós Torneig Internacional Blue BBVA de Futbol 7 en una disputada final contra el Real Madrid, que ha disposat de més ocasions que els culés, estavellant diverses pilotes als pals, i que s’ha acabat decidint als penals. Al final, com tots els anys, hi ha hagut somriures i llàgrimes, ja que en el fons, són nens.


Tot i que el Madrid ha començat el partit amb més intensitat, ha desaprofitat forces ocasions. La final ha estat molt emocionant i vibrant, i no ha estat fins ben entrat el partit que el Barça s’ha anat estirant. En la segona part, el domini ha estat dels culés, que crearien més perill amb algunes internades per la banda dreta d’Adrià Piñol, un lateral amb vocació ofensiva però amb capacitat per replegar rapidament.
Al final, els penals han dictat sentència.

Al torneig, organitzat per la “Fundación El Larguero”, hi participen nens d’11 i 12 anys, i se celebra un cop cada any per aquestes dates. A més, és retransmès per televisió (Canal+ i Cuatro), el que li dóna més prestigi i motiva als nens.
Tot i ser un torneig de futbol 7 els equips que hi participen juguen a futbol 11, pel que alguns dels integrants de les plantilles no hi poden anar, fet que ha portat a veure algunes dedicatòries de companys seus al marcar gols, enrecordant-se d’aquells que no hi han pogut estar.

El premi al millor jugador, l’ha guanyat finalment Cedenilla, un interior esquerra jugador del Madrid, tot i que també se’l podrien haver endut tant el porter del Madrid, Luca Zidane (fill del mític Zinedine Zidane) o Carles Aleñá, un talentós migcentre del Barça. D’altra banda, el pichichi ha estat per Josué, del Villarreal, i el premi al millor porter ha estat per Joan Fernández (Barça), l’heroi a la tanda de penals, on n’ha parat un i ha comptat amb la sort del pal que n’ha evitat un altre.


El torneig, celebrat a  l’estadi municipal “Antonio Domínguez” d’Arona (Tenerife) els dies 27, 28 i 29 de desembre, ha comptat amb la participació de 12 canteres de diversos equips, 8 espanyols (Barça, Madrid, Espanyol, Villarreal, Sevilla, València, Athletic de Bilbao, Atletic de Madrid) i 4 estrangers (Manchester Utd., Inter de milà, Benfica i el vigent campió, Borussia Dortmund).
És la quarta edició d’aquesta competició que guanya el Barça. L’últim any que ho va fer, va ser al 2008, després de vèncer al Benfica a la final.
Al llarg de la seva història, s’ha pogut veure a futbolistes com Iniesta, Torres, Xavi, Piqué o Llorente, llavors nens, que més tard es convertirien en campions del món. Això, ha donat més  popularitat a un torneig que atreu cada any a més persones. No és difícil doncs, veure-hi personalitats com Florentino Pérez, Joan Laporta (en anteriors edicions), Fernando Llorente, i altres dirigents i futbolistes de clubs que van a veure com els joves del seu equip defensen els seus colors.

La tanda de penals de la final:
http://www.youtube.com/watch?v=ncaehnScesk


No hay comentarios:

Publicar un comentario