lunes, 15 de agosto de 2011

Amb Cesc, ja hi som tots


Després de la incorporació de Cesc Fàbregas, el Barça 2011-12 tanca una plantilla amb les peces justes i desitjades pel tècnic Pep Guardiola.  Un total de 21 futbolistes, pel que quasi totes les posicions estan doblades. És un ‘quasi’ en la teoria, però és un ‘sobradament’ en la pràctica. I és que si alguna cosa caracteritza a Guardiola és la seva capacitat per adaptar els jugadors de les plantilles curtes en diferents posicions a sobre el camp, de manera que no són dos futbolistes per posició, sinó que sempre hi ha altres opcions.

Si bé la posició de porter seria l’única inamovible (Valdés i Pinto, més les esporàdiques aparicions de Miño), la resta de posicions poden comptar amb diferents jugadors i, en cas que fos necessari, sense problema es podria apostar per jugadors del filial. En els laterals veiem com Abidal, Adriano i Maxwell lluitaran per un lloc per l’esquerra, i Alves, el mateix Adriano i Montoya (que seguirà al ‘B’ però podrà pujar quan calgui), ho faran per la dreta. En el lloc dels centrals, als Puyol i Piqué, se’ls va sumar Abidal els últims anys i Mascherano i Busquets (encara que Pep el prefereix al mig del camp) l’any passat. Aquest any, amb la baixa de Milito hi serà Fontàs, ja amb plaça fixa al primer equip.  Fins i tot Bartra, podria tenir minuts en partits de Copa o menys trascendents.

En el mig del camp és on la competència serà més alta, i on segurament abundaran els canvis. Als teòricament titulars Busquets, Xavi i Iniesta, més els ja coneguts Mascherano i Keita, se’ls uneixen dos ‘peloteros’ com són Thiago i Cesc, completant un mig del camp d’estelar.  Moltes opcions per una posició on aquest equip no va faltat d’efectius de nivell. Això permetrà que tant Xavi com Iniesta puguin descansar alguns partits i no ho hagin de jugar tot. A més, també es podria comptar amb la presència d’Afellay o del jove Sergi Roberto.



Finalment, en la línia d’atac, després de les sortides de Bojan i Jeffren,  el Barça podrà comptar amb 5 efectius ‘naturals’  més les reconversions de torn que pugui fer Guardiola. Als Messi, Villa i Pedro, se’ls suma Alexis Sánchez. Afellay i Iniesta (deixant un lloc al mig del camp a altres jugadors) també tindran molts minuts en aquesta posició. I fins i tot Soriano, del filial, o Deulofeu, podrien tenir alguna oportunitat. Plantilla curta? Potser, però aquí compta tothom, i tothom tindrà minuts.   







No hay comentarios:

Publicar un comentario