jueves, 11 de agosto de 2011

El preu de jugar amistosos


Espanya ha passat a ser una gran potència futbolística a nivell mundial. Ara, no només aconsegueix títols europeus de clubs (Champions i Europa Leagues), sinó que s'ha consolidat com a equip gràcies a una generació de futbolistes que, amb la precisió i bona mà de dos entrenadors, han pogut assolir un futbol al nivell de pocs. Eurocopa i Mundial és el seu palmarès en dos anys, creant un prestigi mai vist en els molts anys d'història de la selecció.

Per això, deu pensar la Real Federació Espanyola de Futbol, ara és el moment per portar el producte pel món, vendre'l a 'bolos' (partits amistosos) per treure-li el màxim rendiment econòmic en les dates que sigui, en el lloc que convingui, i contra qui pagui més. No li importa massa a la RFEF si els jugadors arriben bé a la cita o no. Només importa la pela. El més curiós és que aquests ingressos extraordinaris no es mouen d'allà, quan s'haurien de repartir per un futbol espanyol prou tocat econòmicament.

Però bé, el cas és que s'ha decidit portar el producte, 'La Roja', a jugar amistosos contra seleccions com Mèxic, Argentina, Portugal, EUA o més recentment, Itàlia. Seleccions de més o menys prestigi, que solen estar millor físicament que els espanyols (el físic imponent no és una de les millors virtuts dels futbolistes espanyols), pel que sense una bona preparació adequada (estem parlant que aquests amistosos els fan a principi de temporada, sense rodatge), la patacada és contundent, i els resultats també evidents (1-1 amb Mèxic, 4-1 amb Argentina, 4-0 amb Portugal, 0-4 en l'única victòria, contra EUA, i 2-1 davant Itàlia). Quatre dures derrotes que fan treure els colors a una selecció que ha demostrat ser la millor del món per mèrits futbolístics propis.

Però el que està clar és que a la RFEF no li importa si el seu producte queda humiliat o perd part del prestigi que podria mantenir de controlar quan fer partits. Però bé, on hi hagi un bon grapat d'euros que arreplegar, què es pot esperar de Villar i companyia?  Per cert, que ja s'està parlant que la Federació podria portar 'La Roja' a disputar de nou un amistós, ara a l'Orient Mitjà, si Kuwait accepta a pagar 3 milions d'euros. Ben bé que no aprenen. Cada cop tinc més clar que la selecció espanyola té el seu pitjor enemic a casa seva.

No hay comentarios:

Publicar un comentario