lunes, 8 de agosto de 2011

Una supercopa, diferents sensacions

Barça i Madrid són a pocs dies d'enfrontar-se en el que serà la primera competició oficial d'una temporada que s'entreveu, com a mínim, igual de dura que l'anterior. Tot i no ser un dels títols més importants, la Supercopa d'Espanya serà el primer doble duel Barça-Madrid, pel que fa posar les piles a tots dos equips des del primer moment per evitar patir el que pot ser la primera batacada contra l'etern rival, que encara que no sigui decisiva pel que perdi, pot tenir un efecte balsàmic i doblement motivador pel guanyador.

Però com arriben a la cita tots dos equips?
Les dades diuen que el Madrid de Mourinho (el qual obté el major rendiment dels seus equips en les segones temporades), ha tingut una setmana més de preparació i ho ha fet amb la majoria dels seus efectius, pel que ha pogut preparar millor la seva plantilla. Els blancs compten els partits de pretemporada per victòries (7 de 7). A més, des de Madrid s'ha recalcat força el bon moment pel que passen jugadors com Benzema, Cristiano Ronaldo, Callejón, Ozil o Coentrao.













El Barça, per la seva part, ha començat el treball 7 dies més tard que els blancs i ho ha fet sense més de mitja plantilla del primer equip. Pep Guardiola no va poder començar amb els internacionals sudamericans (s'incorporen a l'agost); ni amb Xavi, Puyol ni Piqué, recuperant-se de les seves respectives lesions o molèsties, ni amb força jugadors titulars del Barça B, internacionals en categories inferiors. Per tot això, es va haver de recórrer a jugadors del filial, que han completat les convocatòries i alineacions, sense destacar negativament, per cert. Els resultats dels culés, que hauran fet 21.852 km en avió, són tres victòries (una per penals); un empat i dues derrotes. Uns números més discrets que els del Madrid. A més, caldrà veure com afecta el virus FIFA, que sol 'tocar' més jugadors culés.

Tanta diferència hi ha entre tots dos?
Les dades però, no s'han de valorar per sobre. El Madrid ha treballat més dies sí, però ha viatjat 51.112 km (més del doble que el Barça), pel que portarà una desgast major. A més, els rivals dels blancs han estat equips molt més dèbils i modestos (LA Galaxy, Chivas, Philadelphia U., Hertha de Berlin, Leicester i dos equips xinesos) que els del Barça (Hadjuk, Inter de Porto Alegre, Bayern M., Man.Utd, Chivas, América), pel que el nivell competitiu és molt més elevat en els culés. A més, cal valorar que el Barça encara no ha pogut disposar de tots els seus efectius, i que tot i així, els canterans ha deixat un bon nivell. Els Cuenca, Carmona, Dos Santos i companyia, han demostrat que volen un lloc al primer equip.

A tot això li hem de sumar un altre factor. El Madrid ha fitxat a 6 jugadors (dos d'ells lesionats), i dels quals cap sembla a hores d'ara que vagi a ser titular (ho podrien ser Coentrao o Callejón, però tampoc aportarien un plus o millora evident respecte a l'equip de l'any passat). Per la seva banda, el Barça manté la base d'antany, ha pujat a Thiago i Fontàs i ha incorporat a Alexis Sánchez, extrem veloç i amb desbord, a l'espera de la possible arribada de Cesc. La presència dels dos últims en la Supercopa però, és força complicada. Si més no, en el primer partit. Per tot, no veig tant clara la diferència entre tots dos equips. Diferència física potser, però en el futbol actual un bon físic no sempre és suficient per guanyar el campió d'Europa. A més, veure l'excés de confiança que mostren els blancs pot fer que la batacada sigui major. I Mourinho encara no ha dit res del partit, el que podria augmentar la motivació dels blaugranes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario