lunes, 29 de agosto de 2011

Canvi de cicle Gunner

Arsène Wenger afrontarà una de les temporades més difícils des que és al club londinenc: sense Cesc ni Nasri, haurà de buscar solucions als molts problemes que tenen


Amb la pallisa a Old Trafford (8-2) i un punt en tres partits, l'Arsenal es troba en una situació clara de canvi de cicle. Si bé fa uns 7 anys (temporada 2003-04) el mateix conjunt, també entrenat per Arsène Wenger va guanyar la Premier League amb 90 punts imbatut (26 victòries, 12 empats), ara es troben en un moment convuls, amb la contínua marxa de les seves principals estrelles a d'altres equips en el millor moment de les seves carreres, fent que el club gunner mai assoleixi el punt àlgid que varen assolir en aquella campanya.

Des de llavors, l'Arsenal només ha pogut guanyar una Copa d'Anglaterra i una Community Shield (la supercopa). La marxa de jugadors com Bergkamp, Vieira, Pirés, Ljunberg, A. Cole, T.Henry, Reyes, Adebayor, Touré, Clichy, Cesc o Nasri segurament sigui la principal causa que l'equip de Londres no estigui a un nivell prou competitiu tot i seguir comptant amb grans -joves- talents amb present però sobretot amb molt futur.

Gran part de la culpa, per bé i malament, de la gestió de l'Arsenal és el seu mànager general, Arsène Wenger. Ell ha encertat en portar a molts jugadors joves a baix preu al seu equip, fent-los créixer ràpidament, i donant-los oportunitats en el primer equip en pocs anys. L'Arsenal és un referent pel seu joc, força diferent al tradicional anglès. Li agrada més la conservació de la pilota i l'estil ofensiu que marca el tècnic francès, que ho ha convertit en una senya d'identitat del club.

I no es pot dir que Wenger hagi gestionat malament el club, ja que ha tret un rendiment econòmic increïble a través d'anar venent els seus principals actius per preus alts. La seva fórmula és: compro joves talentosos barats -> els faig créixer -> els venc per alts preus -> torno a comprar joves. Així s'entén que per Overmars (40M); Petit (15M); Vieira (20M); Henry (24M); Hleb (15M); Adebayor (29M), Touré (18'7M); Cesc (39M) o Nasri (27M), n'hagin tret veritables fortunes.

Però tot i que els diners rebuts hagin estat reinvertits en gran part en fitxar nous talents (i en pagar el nou estadi), el nivell competitiu de l'equip se'n ressenteix, de manera que si Wenger vol vendre les seves estrelles en el seu millor moment mai tornarà a guanyar títols, doncs no podrà competir amb els dos Manchesters, Chelsea, Liverpool o fins i tot el Tottenham. Potser sempre tindrà un equip molt bo, talentós i admirable, però massa jove i inexpert per competir amb els grans. El canvi de cicle és clar, i nous grans com el City li estan traient ja el seu lloc. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario