lunes, 29 de noviembre de 2010

Busquem polítics o solucions als problemes?

És la política la solució als problemes de la societat? Segurament molts teòrics i entesos hauran formulat i reformulat teories entorn a quina és la millor forma de governar. Però què vol dir governar? Vol dir que algú ens ha de manar?. Jo no ho vec així. Jo crec que en la societat actual no necessitem ningú que ens digui què fer. Jo crec que necessitem propostes, idees útils i no pas persones.
Per què hem de votar partits... persones? No seria més útil dir, m'agradaria que la societat tingués això d'aquest i allò d'aquell altre. La indecisió del vot molts cops ve produida per què la gent no sap quin partit és millor (o menys dolent). Però i si ens plantegessim votar i aprovar propostes de qualsevol persona, grup o partit que suposessin un bé comú per a la societat?
No crec que sigui massa difícil fer-ho. Hauriem, això sí de reformular aquesta política. Per què existeix la oposició? Per governar no? És a dir, que el que volen els polítics no és millorar la societat, sinó arribar al poder, fer-se fotos i sortir als diaris (per no dir de gaudir gran popularitat i "xupar del bote"). Dic jo, un humil jove de 18 anyets, no seria millor que la oposició en sí no existís, i que tothom intentés fer l'esforç d'aportar idees per assolir objectius comuns per arribar a aixecar el país?
Bé, segurament, al ser una veu sense gaire ressò no tirarem per aquí, però jo crec que com més divisió hi hagi en quant a voluntat de fer (no en quant a ideologies, que és molt diferent) anirem pitjor.
És a dir, que si TOTS hem arribat a la conclusió que s'ha de fer quelcom per solucionar els molts problemes que tenim (no només la crisi), perquè no aportem un petit gra de sorra per solucionar-los, en lloc de lluitar entre sí i criticar-se.
Si no és així i m'equivoco, reformulem la idea de la política, perquè llavors, la política seria una eina per obrar o gestionar per l'interès individual dels qui accedeixen i per tant, tenen el poder, i no pas un interès comú, posat pel benefici de la societat. Si hi ha algú que es posi al servei de la societat, obert a rebre propostes de tothom, benvingut i agraït sigui.

1 comentario:

  1. Hm, interessant. No obstant, t'he de dir que, tot i que en algun moment sembles rebatre-ho, crec que la política és necessària. Per què? Dons la resposta és que la societat encara no s'ha emancipat de la immoralitat de la moral, de la consciència maquiavèl·lica i egocèntrica, de manera que és necessari un ens col·lectiu que regeixi el comportament de la massa.

    Au revoir nano!

    ResponderEliminar