sábado, 27 de noviembre de 2010

Un clàssic... con musho arte

Avui dia tothom sap que el fort dels Estats Units no és precisament el futbol (soccer en diuen ells). Esports com el bàsquet, hoquei, beisbol, futbol americà, tennis... i algun que em dec deixar, són més populars a nort-Amèrica.
Fa uns quants anys però, que Espanya va deixant enrere (si més no, de portes endins) certs tòpics (toros, sevillanes, etc.). Pel que sembla però, és que fronteres enllà no ens veuen així.
Aquest vídeo n’és un exemple força clar.
No deixa de ser curiós com els reis del món, els amos de l’univers i de la informació, el país més preparat de quants existeixen, pugui emetre un anunci com aquest. Perquè un clàssic Barça – Madrid... molt esperit flamenc o sevillà no crec que tingui. Segurament però, aquesta cadena, la ESPN, que emet tots els partits dels dos equips, però sobretot emet partits de Anglaterra, Itàlia o fins i tot Alemanya, no s’ha molestat en averiguar quelcom que atragués a més audiència. Dels milions de persones que hi ha als EUA, s’espera que unes 500.000 persones vegin aquest partit, la majoria dels quals serà públic llatí (sud-americans, espanyols) i altres europeus. No estaria malament explicar-los que això ja no es porta menys a Barcelona, i encara menys al voltant d’un partit de futbol on el ball flamenc ”ni pincha ni corta”.
Bé, ens quedarà pensar que allà s’entretenen tirant-se i empenyent-se entre ells, colpejant pilotes amb bats que després molts joves porten pels carrers o jugant a un hoquei, que per sort no trobem en les olimpíades (com sí que hi trobem el hoquei herba), on cada dos per tres, veiem sonats (perquè és el que són o si més no ho semblen) barallant-se i donant-se de tot en mig d’un partit on la audiència ho veu tot.
Tot plegat, uns bons exemples per una societat on cada dos per tres veiem nois amb armes a les escoles i gent amb pistoles, escopetes i demés a casa seva. Qui diu llavors que són els reis del mambo? Millor quedar-nos amb els ....flamencs perseguint a una piloteta que en diuen ells no?     

No hay comentarios:

Publicar un comentario