viernes, 12 de noviembre de 2010

Un manxec molt gran


 
Seguirà la rivalitat, seguirà la competitivitat, seguirà la polèmica, els insults, els càntics i els crits. Seguirà la tensió, les bronques i les celebracions. Per als seguidors blanc-i-blaus però, Andrés Iniesta no seguirà sent un culé més a qui cridar ni a qui veure com un dels altres. A partir d’ara, el manxec serà per tots els pericos un més de la seva parròquia, a qui tindran per sempre un lloc en el seu record, igual té l’Andrés amb el seu amic, el desaparegut Daniel Jarque.
            Per a tots els aficionats del Barça, l’Andrés Iniesta, un jove que ha viscut des de jove a la Masia, anant pujant per les diverses categories filials blaugranes, ja és un personatge històric a qui recordaran per molt de temps, per molts anys. El seu estil de joc, la humilitat i simplesa que desprèn com a persona, units a les seves proeses com a jugador (molts recordaran el ja mític gol de Stamford Bridge en la tornada de les semifinals de la Champions League, però també cal destacat el rellevant pes que va tenir en la consecució dels títols amb Pep Guardiola i Frank Rijkaard), han fet d’ell, una persona admirada i respectada per tots.
            El passat 11 de juliol, en la consecució de la Copa del Món a Sudàfrica, Andrés Iniesta va mostrar un missatge en la celebració del seu antològic gol. En la samarreta blanca que vestia a sota de la d’Espanya, es podia llegir “Dani Jarque, siempre con nosotros”, un detall de crac dins i fora del camp. Un missatge que ningú s’esperava i que va arribar a tot el món.
            La seva amistat amb el malaurat ex-capità espanyolista Dani Jarque es remonta d’anys enrere, quan tots dos van coincidir en les categories inferiors de la selecció espanyola. Allà, van forjar una amistat que van mantenir durant els anys fins que el passat 8 d’agost de 2009, ens va deixar víctima d’uns problemes al cor.

            Des de llavors, en tots els partits del nou estadi de Cornellà-El Prat, se li ret homenatge en el minut 21, quan tot l’estadi es posa a aplaudir. En Dani Jarque no serà oblidat per ningú dins la parròquia espanyolista, i el gest d’Iniesta, els va commocionar, com va commocionar tot el món, sobretot els qui coneixien la història. 

            L’Andrés però, no es va limitar a això, sinó que va decidir fer entrega a la samarreta al RCD Espanyol, en un acte íntim, on van acudir els pares de Dani Jarque, els presidents i membres de directives d’Espanyol i Barça i alguns jugadors pericos. Fruit d’aquest gest memorable, n’ha quedat un altre que cal destacar, l’entrega a Iniesta de la insígnia d’or, la màxima condecoració de l’entitat blanc-i-blava possible.
            Tot plegat, un gest que serveix per estrènyer lligams emocionals que han unit en els últims mesos totes dues aficions i directives, que amb l’entrada de Sandro Rossell, s’intentaran restablir la cordialitat i les bones maneres amb els seus homòlegs espanyolistes. Abans del proper derbi, programat pel cap de setmana del 19 de desembre, està programada una ovació al jugador de Fuentealbilla.
            Això sí, tot i ser un entranyable gest a títol personal de l’Andrés cap al Jarque (com ja havien fet de manera semblant altres jugadors com Cest Fàbregas), un cop comenci el partit, no hi haurà sentiments que valguin.










No hay comentarios:

Publicar un comentario