domingo, 21 de noviembre de 2010

Notícia debat polític


Debat polític a la Facultat de Ciències de la Comunicació
Cinc membres joves de candidatures a les eleccions del 28-N acudeixen a la UAB per exposar els seus programes.
L’acte, en forma de debat, va permetre a alumnes i professors de periodisme preguntar diverses qüestions als exponents.
Cinc dels principals partits polítics candidats a les eleccions catalanes van estar representats en un debat a la Facultat de CC de la UAB. En el debat, al qual no va acudir ningú del PP, cadascun dels convidats van tenir temps per exposar i respondre preguntes d’alumnes i professors de periodisme referents als seus programes electorals.
Al debat, hi van acudir Julián Sesé (EUiA), Gemma Lagos (ERC),  David Lien (Ciutadans), Joan Güell (CIU) i Xavi López (PSC). En els seus discursos, les postures que defensaven tenien alguns punts en comú, però hi havia forces divergències. El representant de Ciutadans, va centrar el discurs parlant de la gent jove, de l’ocupació i l’educació, de l’habitatge i dels immigrants. El discurs però, no li va servir per evitar algunes preguntes crítiques.           
Per la seva part, EUiA proposaven un nou tipus de democràcia, on la població tingui més paper que unes votacions cada 4 anys. A més, va afegir que hi ha partits que juguen amb la xenofòbia per guanyat vots, i que s’ha de donar més importància a la universitat pública, on els més desafavorits tinguin oportunitats. Va concloure el discurs defensant que s’ha d’anar a votar, i que el vot de dretes suposaria un retrocés.
Per la seva part la candidata d’Esquerra Republicana  va defensar l’emancipació juvenil; la formació obligatòria des de ben joves, la necessitat de beques i la dignificació de la formació professional. El to del seu discurs era actiu i força reivindicatiu. El membre jove de CIU, en canvi, va començar criticant la gestió del govern sortint, i com d’altres tertulians, també va parlar de formació, ocupació i recursos juvenils.   
L’últim dels candidats en parlar, va ser el del PSC, que tot i reconèixer que en l’últim govern s’han comès errors, hi ha moltes coses que s’han fet bé. Proposa a més, més d’una especialitat i que hi hagi un major accés a l’habitatge. Cal afegir, que seguint la política acordada pels líders del partit, el PP no va aportar cap membre a la conferència, detall que pot afectar a la seva popularitat.  Un altre dels temes més tractats va ser la  independència.

No hay comentarios:

Publicar un comentario