domingo, 21 de noviembre de 2010

La guerra bruta dels mitjans esportius


 

Està clar que la gran majoria de mitjans de comunicació dediquen gran part del temps d’esports als dos grans, a Barça i Madrid. Està clar que els mitjans catalans (TV3, Mundo Deportivo o Sport), tendiran a parlar més del Barça o de l’Espanyol que del Madrid (més TV3 que no pas la premsa, que es centra en el Barça).
Trobem coses semblants amb els dos grans diaris de Madrid, Marca i As. El que no hauria de ser normal, però, és que des de mitjans televisius com la cadena Antena 3 o La Sexta, la majoria del temps el dediquin parlant del Real Madrid, així com la cadena Cuatro, cadenes que dia sí dia també, omplen la meitat dels seus espais esportius amb vídeos del Cristiano Ronaldo i del Mourinho (porten una mitjana d’un o dos vídeos de cada un diaris). Que es parli de aquests dos personatges, hauria de ser el més normal, però que es faci cada dia i dient-ne coses totalment irrellevants, és una clara mostra de la falta de professionalitat que hi ha en el periodisme actual. Si més no en alguns mitjans. Per què no omplen els seus espais parlant de la resta d’equips que hi ha a la Primera Divisió (per no dir de la Segona Divisió o d’altres esports...).

A part d’aquest menyspreu que reben la resta d’equips, a la premsa de la capital espanyola hi ha un menyspreu, o més ben dit, un atac directe i indirecte cap al FCBarcelona. Si aquests atacs es limitessin a oferir menys informació del Barça que del Madrid, no passaria res. Però que dia sí, dia també tant AS com Marca es dediquin a ensenyar imatges (sovint maquejades o publicades malament a posta per enganyar) sobre jugades les quals sembla que afavoreixin el Barça (més d’un dia s’ha demostrat que no són certes...), és un atac directe que vol fer pressió a l’estament arbitral de cara a que perjudiquin a l’equip de la ciutat comtal. No passa el mateix, curiosament quan són els àrbitres els que prenen decisions que ajuden al Madrid. Sovint són oblidades o amagades amb imatges (molt buscades, això si, per personal que sembla que es dedica únicament a això) dels equips rivals dels madridistes, per intentar treure pes a les decisions que els afavoreixen. Per no parlar, és clar, de les campanyes d’”Ansiedad” i demés que han patit jugadors com, Eto’o, Messi o el mateix David Villa.

Queda per comentar, finalment, el tracte clarament a favor de qualsevol acció que surt de Madrid. Un exemple el trobem en la recent polèmica entre Mourinho i Preciado. Per La Sexta, Manolo Preciado va atacar i insultar a José Mourinho, qui només va fer un comentari. La realitat però, és que Mourinho va acusar a un entrenador de primera de deixar-se guanyar, i Preciado va dir de Mourinho que era un “Canalla” i un “mal compañero”. Si això és insultar, no hi ha res més a dir. Preguntats per la qüestió, la majoria d’entrenadors de primera van apoiar al tècnic del Sporting. Dels atacs continus del mateix tècnic a Pep Guardiola i al Barça, no cal parlar-ne perquè de tots són coneguts.

Quedaria simplement demanar una mica de sentit comú i d’imparcialitat (o si menys no, de neutralitat).


El següent vídeo no té desperdici: 
http://www.youtube.com/watch?v=MAyN7L5MKW8


No arranca, però acabaria guanyant 6 títols...

  Villa al Madrid?

















Any del triplet culé.






 Gol legal? Per La Sexta sí. No importa que Van der Vaart faci un control amb els dos braços (sembla més una recepció de voleibol).








  
Fora de joc de Messi? Per La sexta i Marca sí. Les imatges parlen per si soles

1 comentario:

  1. Rakena,
    muy bueno este blog. Me gusta el estilo directo y personal. También están bien los enlaces.
    Ahora te falta publicar las noticias en el Notecalles y enlazarlas aquí.
    Los post pueden ser más cortos. Tienen más éxito (ya sabes que la gente no lee mucho y menos en internet)

    ResponderEliminar