Notícia Clàssic Barça 5 - Madrid 0

ESPORTS

EXHIBICIÓ, MANETA I LÍDERS
EL BARÇA MERAVELLA AL MÓN AMB UNA LLIÇÓ DE FUTBOL AL MADRID

Victòria incontestable dels de Guardiola, que treuen els colors a un Madrid sense orgull que no sap el que és puntuar contra l’actual entrenador culé.
En un partit dominat d’inici a fi, el Barça ha demostrat on es practica el millor futbol del món. Xavi, Pedro, Messi per partida doble i Jeffrén anoten en una golejada d’escàndol.

Nit inoblidable pels prop de 99.000 espectadors presents a l’estadi i per milions d'espectadors culés que han presenciat  un altre 5-0 històric al Madrid a casa. Els jugadors de Pep Guardiola han dominat el partit en totes les seves fases, mantenint sempre la pilota en la seva possessió.
En la sortida dels jugadors s’ha mostrat un espectacular mosaic de més de 98.000 cartolines, que recitava un “T’estimo Barça” entre les banderes catalanes i blaugranes.
El partit ha començat amb domini absolut per part dels locals, que es mantindria durant tot el partit.
Després d’una precisa assistència d’Iniesta, Xavi Hernàndez superava a Casillas en el mà a mà. Pocs minuts més tard, en un rondo marca de la casa, Pedro aprofitava una pilota mal refusada en l’àrea petita per establir el 2-0 amb que s’arribaria al descans.
Ja en la segona part, Villa, més motivat que mai per les declaracions de Mourinho insinuant que hi ha jugadors que van costar molts diners i que no li marquen a ningú, no va perdonar i va aprofitar dues magnífiques passades dins l’àrea per posar el tercer i el quart al marcador. Com va fer Iván Iglesias al 1994, Jeffren va anotar el 5è, el que tancava la golejada.
El joc de toc combinatiu característic del Barça va passar per sobre d’un joc pobre, nul i sense estil algun. La intensa pressió que feien tots els jugadors locals va ofegar un Madrid que va començar pacient, esperant alguna pèrdua per fer una contra; va seguir resignat, veient passar la pilota d’una banda a l’altra sense tocar-la; i va acabar traient el pitjor de sí, amb accions violentes com la de Sergio Ramos, que va acabar expulsat després d’una patada innecessària i violenta per darrera a  Messi i dos posteriors agressions a Puyol i Xavi (companys de selecció).

És la pitjor derrota d’un equip entrenat per Mourinho, que a la roda de premsa posterior  va declarar que per ell no havia estat una humiliació, i va afegir, que tot i fer un partit horrible, només eren tres punts, i per tant no hi havia res definitiu.
Per la seva part, Pep Guardiola va explicar que havien fet un partit extraordinari, destacant la forma com s’havia guanyat, el joc d’uns nois que han mamat cantera i estil a la Masia. Amb aquest cop moral, el Barça se situa líder de nou amb dos punts de distància del Madrid.